Logo VRUBrandweer

Stormseizoen: we staan er klaar voor!

In Nederland kunnen het hele jaar door stormen voorkomen. Tijdens het officiële stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april, kan een flinke storm het water zo opstuwen, dat de waterstanden extra hoog worden. Alles moet dan op orde zijn om te zorgen dat Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar blijft. Waterschappen en Rijkswaterstaat nemen maatregelen om overstromingen tegen te gaan. Binnenkort vindt een grote gezamenlijke crisisoefening bij de rivierdijken plaats.

Lees meer

Post Linschoten landskampioen!

Wij zijn super trots op de ploeg van Post Linschoten! Zes collega's hebben afgelopen zaterdag met het 112-team de finale gewonnen van de landelijke brandweerwedstrijden in Assendelft.

Lees meer

Brandweer maakt kinderen brandwijzer

We willen inwoners van de regio Utrecht bewust(er) maken van brandveiligheid. We investeren in het voorkomen van brand met als doel een brandveilige samenleving. De kinderen van nu, zijn de volwassenen van straks. Daarbij is jong geleerd, oud gedaan. Bovendien worden via de kinderen hun ouders bereikt. Kinderen nemen hun verhalen van school mee naar huis. Zo bevorderen we het veiligheidsbewustzijn van de samenleving.

Lees meer

Brandweer komt naar je toe

VRU brandweer geeft voorlichting hoe je brand kunt voorkomen en wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Lees meer

Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?

Als weggebruiker kan je een bijdrage leveren aan een veiliger Nederland. Dit doe je door kalm en rustig te blijven en op de juiste manier te reageren als een voertuig met zwaailicht en sirene nadert. Op deze manier breng je het overige verkeer niet in gevaar. 

Lees meer

VRU niet alleen 's zomers alert op natuurbranden

Warm zomerweer zonder regen, we vinden het heerlijk. Maar droogte heeft ook een keerzijde: de kans op natuurbranden neemt toe, zeker in het op één na grootste bosgebied van Nederland: de Utrechtse Heuvelrug. De VRU werkt hard aan het vergroten van de veiligheid, en niet alleen 's zomers.

Lees meer

Sfeerbeeld jaarlijkse oefenweek jeugdbrandweer

De jaarlijkse oefenweek van de jeugdbrandweerkorpsen in de regio Utrecht zit er weer op. Het was een topweek. Bedankt alle deelnemers, jeugdleiders en ondersteunende staf voor jullie onmisbare bijdrage.

Lees meer

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »