Logo VRUBrandweer

Downloads

Hier vind je alle middelen die je nodig hebt om een goede table-top oefening uit te kunnen voeren.

Lees meer

Ontruimen in het klein

Een table-top ontruimingsoefening is een simulatie van een ontruiming. Aan de hand van een casus wordt 'op tafel' een ontruimingbnagespeeld. De oefening kan zowel met alleen bedrijfshulpverleners als met medewerkers worden gedaan.

Lees meer

Wetten en regels

Een table-topoefening is een aanvullend middel om het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie te bevorden. Instellingen moeten verder aan diverse wetten en regels voldoen.

Lees meer

Voorbeeldcasussen

De volgende casussen kun je als voorbeeld gebruiken om aan de situatie van je organisatie aan te passen.

Lees meer

Voorbereiden op ontruimen

Het doel van een ontruiming is om mensen zo snel mogelijk op een veilige plek te brengen. Mensen moeten binnen 15 minuten een gevaarlijke plek in een gebouw kunnen verlaten. Om een ontruiming goed te laten verlopen, moeten er vooraf een aantal zaken geregeld zijn.

Lees meer

Eerste Hulp Bij Ontruimen

Het oefenen van een ontruiming in bedrijven en instellingen is belangrijk: in een noodsituatie moet personeel weten wat ze moet doen. Een oefening waar alle medewerkers bij betrokken zijn, is echter niet altijd even makkelijk te organiseren. Met een table-top ontruimingsoefening kun je eenvoudig veel personeel tegelijk op een ontruiming(soefening) voorbereiden.

Lees meer

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »