Logo VRUBrandweer

Jeugdbrandweer

eindeoefeningjeugdkleinIn onze regio zijn meer dan 15 jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen leren jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar diverse brandweertechnieken. Je krijgt les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft en doet mee aan wedstrijden. Teamwork staat centraal in alle sport- en spelactiviteiten. En als je het leuk vindt, kun je later naar de echte brandweer.


Jeugdbrandweerkorpsen

Er horen veel jeugdbrandweerkorpsen bij de Veiligheidsregio Utrecht. Wil je weten of er in jouw gemeente ook een jeugdbrandweerkorps is? Neem dan contact met ons op.

Kleurrijke Jeugdbrandweer Oefenweek
De Kleurrijke Jeugdbrandweer Oefenweek (KJO) is een jaarlijks terugkerende oefenweek voor de jeugdbrandweerkorpsen binnen de VRU. Het doel van de oefenweek is om de leden van de deelnemende jeugdbrandweerkorpsen een leuke week te bezorgen en tegelijkertijd wat aspecten van het brandweervak bij te brengen. Wil je meer informatie, kijk dan op onze website: www.vru-kjo.nl.


Lid worden?
Wil je lid worden van de jeugdbrandweer in jouw gemeente? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie over landelijke jeugdbrandweer
De Stichting Jeugdbrandweer Nederland organiseert activiteiten voor de jeugdleden, zoals wedstrijden en toetsen. Als je meer wilt weten over de Jeugdbrandweer, kijk dan op hun website.

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »