Logo VRUBrandweer

Missie, motto en manifest

fotograaf onnobruins
Waar staan we voor?

We zijn de drijvende en bindende kracht achter een goede hulpverlening, rampenbestrijding en crisisbeheersing in de regio Utrecht. Dit doen wij binnen onze wettelijke kaders.  


Waar gaan we voor?
Wij zijn een betrouwbare taakuitvoerder met vakmanschap en passie, die continu kan inspelen op ontwikkelingen in ons fysieke veiligheidsdomein. We doen dit onder het motto: ’Uw veiligheid, ons werk’.


Hoe doen we dat?
De passie voor ons werk vind je terug bij alle medewerkers van de VRU. Wij hebben taakvolwassen medewerkers, die bereid zijn te leren en in staat worden gesteld zich te ontwikkelen en te bekwamen als vakman. Onze medewerkers zijn verandervaardig en denken steeds mee over het verbeteren van ons product. ‘Ons leiderschap is vakmanschap’ staat in onze visie op leiderschap. Onze leidinggevenden spelen een belangrijke rol bij alles wat de VRU presteert. Zij enthousiasmeren onze medewerkers en dagen hen uit. Onze kerntaken zijn onze focus en die moeten resultaatgericht worden uitgevoerd. Wij hebben allereerst een verantwoordelijkheid naar de samenleving om dat te doen wat de wet van ons verlangt. Dat vraagt alertheid en inzet, maar ook een gepaste bescheidenheid in wat wij oppakken en in het stellen van ambities. Wij zeggen wat we doen, doen wat we hebben beloofd en maken ons werk niet groter of uitgebreider dan nodig. 


Wat doen we?

De kern van ons werk is:

  1. Wij verlenen hulp op straat voor de inwoners van onze regio.
  2. Wij adviseren over en houden toezicht op veiligheid.
  3. Wij leveren slagkracht bij rampenbestrijding en crisisbeheersing.
  4. Wij voeren regie over (fysieke) veiligheid en brengen partijen bijeen.

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »