Logo VRUBrandweer

Kinderopvang

fotograaf alisonIn de kinderopvang staat de veiligheid van kinderen voorop. De kinderopvang neemt allerlei maatregelen om hiervoor te zorgen. Maar om ongevallen en calamiteiten door brand te voorkomen, kun je zelf ook wat doen.


Tips en tools

Consument en Veiligheid en BOinK (belangenvereniging van ouders in de kinderopvang en peuterspeelzalen) hebben verschillende tips en tools ontwikkeld om de ouders en kinderen op een goede en leuke manier bewust te maken van brandveiligheid.

  • Checklist brandveiligheid
    Deze checklist loop je samen met je kinderen door om te kijken hoe de situatie thuis en op de kinderopvang is.
  • Bijeenkomsten en spellen
    In deze handreiking voor medewerkers van de kinderopvang staan voorbeelden van een themabijeenkomst over brandveiligheid en een ontruimingsoefening. En activiteiten en spellen waarmee kinderen spelenderwijs leren hoe belangrijk het is om veilig om te gaan met vuur.
  • Veelgestelde vragen
    De meestgestelde vragen van ouders en van medewerkers van de kinderopvang zijn bijeengebracht in twee handige lijsten. Hier vind je antwoord op alle vragen die je mogelijk hebt.

 

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »